• Handfärgat skandinaviskt obehandlat och etiskt ullgarn
Alltid snabba leveranser

Välkommen till Milla Yarn

Ett litet ullfärgeri i Hägernäs - med STOR kärlek till färg och ull

Jag färgar i huvudsak på ren obehandlad (non superwash och plastfri) skandinavisk ull och allt arbete görs för hand i min lilla lägenhet i Hägernäs, strax norr om Stockholm. Jag köper in ullgarnet direkt från engagerade spinnerier i Sverige, Norge och Danmark som har samma målsättning som jag - att skapa ett underbart ullgarn samtidigt som fårens och ullens unika egenskaper bevaras genom en varsam förädling med så få tillsatser som möjligt.  

Ull är ett FANTASTISKT material!

Camilla Wallgren

Jag har växt upp i vackert kreativt hem. Pappa var uppfinnare och optimist ut i fingerspetsarna. Mamma sydde i stort sett alla våra kläder, höll ihop familjen och fyllde vårt hem med vackert hantverk. De drev egna företag så länge jag kan minnas. 

Jag har efter många år med jobb och studier i Sverige och utomlands, som hemmaförälder, som egenföretagare inom friskvård och som waldorfförskollärare äntligen hittat tillbaka till hantverket och ullen. Och jag ÄLSKAR det.  

Skandinaviska får

Min yngsta dotter Ella ÄLSKAR alla djur, ja verkligen ALLA!! och fyller vårt hem med skratt och tokigheter tillsammans med vår Cocker Spaniel Pebles och våra tre härliga Ragdolls Skilla, Lykke och Simba.