• Handfärgat skandinaviskt obehandlat och etiskt ullgarn
Alltid snabba leveranser

Välkommen till Milla Yarn

Ett litet ullfärgeri i Hägernäs - med STOR kärlek till färg och ull

Jag brinner för att vår underbara skandinaviska ull ska användas - inte som nu till stor del brännas upp eller hamna på soptippen. Därför färgar jag enbart på skandinaviskt obehandlat (non superwash och helt plast/nylonfritt) ullgarn. Jag bereder och färgar garnet för hand i små unika batcher i min hemmastudio i Hägernäs, strax norr om Stockholm. Jag köper in ullgarnet direkt från engagerade företag och spinnerier i Sverige och Norge - företag som har samma målsättning som jag - att skapa ett underbart ullgarn samtidigt som fåren behandlas väl, vår biologiska mångfald bevaras och berikas, våra traditioner hålls levande och utvecklas och ullens unika egenskaper bevaras och kommer till användning genom en varsam förädling med så få tillsatser som möjligt.

Ull är ett FANTASTISKT material!

Camilla Wallgren

Jag har växt upp i vackert kreativt hem. Pappa var uppfinnare och optimist ut i fingerspetsarna. Mamma sydde i stort sett alla våra kläder, höll ihop familjen och fyllde vårt hem med vackert hantverk. De drev egna företag så länge jag kan minnas. 

Jag har efter många år med jobb och studier i Sverige och utomlands, som hemmaförälder, som egenföretagare inom friskvård och som waldorfförskollärare äntligen hittat tillbaka till hantverket och ullen. Och jag ÄLSKAR det.  

Min familj

Hemma med mig bor min yngsta dotter Ella. Hon ÄLSKAR alla djur, ja verkligen ALLA!! och fyller vårt hem med skratt och tokigheter tillsammans med vår Cocker Spaniel Pebles och våra två härliga Ragdolls Skilla och Simba.