Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Milla Yarns Miljö- och Hållbarhetspolicy.

Här berättar vi vad som är viktigt för oss att arbeta med för att bidra till en hållbar utveckling för både natur och människor. Detta är ett viktiga arbete föross både nu och i framtiden. Kunskap, medvetenhet, engagemang och vilja är grunden för att vi skall lyckas i vårt hållbarhetsarbete.

Milla Yarn tror på att bruka jorden men inte förbruka den. Vi erbjuder lokala miljövänliga produkter och vill inspirera våra kunder till en hållbar livsstil, slowfashion och att skapa själv. Vi jobbar aktivt med att optimera våra transporter och koldioxidutsläpp, vår avfallshantering och energiförbrukning. 

Vid färgning använder vi till 80% GOTS certifierade färger, återbrukade kantiner och kastruller, mått och verktyg. Vi återanvänder vattnet i möjligaste mån, lufttorkar garnet samt packar plastfritt. 

Vi stöder Agenda 2030 och har valt ut sex mål som vi arbetar särskilt med:


 Att arbeta med samt skapa med sina egna händer ger vila till kropp och sinne, skänker glädje och tillfredsställelse och kan ge en djup upplevelse av sammanhang.


 Det textila hantverket har funnits i urminnes tider och vi strävar efter att sprida denna kunskap vidare.


 Vi har ett rikt kulturarv i Sverige och Norden som vi med glädje utforskar, förvaltar och sprider vidare. Vi arbetar med gamla mönster och tekniker samtidigt som vi tillsammans med andra kulturer gärna experimenterar och skapar nytt.


 Återbruk och gemenskap är oxå viktigt för oss.


 Vi arbetar aktivt på att minimera plasten vi använder och väljer ALLTD bort superwashbehandlad ull och garn, samt blandningar med nylon då dessa hela tiden släpper ifrån sig microplast.


 Genom att arbeta med svensk och skandinavisk ull bidrar vi till ett bättre ekosystem samt ökad biologisk mångfald i vår närmiljö. Ren obehandlad ull håller länge, är självrenenade samt åldras vackert.  Det är bra för alla att skapa själv, vårda, använda länge, lappa och laga samt skapa handgjorda presenter.