• Handfärgat skandinaviskt obehandlat och etiskt ullgarn
Alltid snabba leveranser

Vackert.

Etiskt. 

Naturligt.

Välkommen till Milla Yarns underbara värld.


Milla Yarns handfärgade garn


Allt jag färgar gör jag med stor omsorg och kärlek och i små kvantiteter och därmed kan det skilja något i nyans inom samma färg. Jag gör alltid mitt allra bästa för att fotona ska visa vad du kommer få hem i brevlådan, men din skärm och min kamera kan visa färgerna med viss skillnad, ha förståelse för detta!


Vårda!

Jag rekommenderar först och främst vädring för alla handfärgade garner för att behålla färgerna och ditt stickade plagg under lång tid! Vattentvätta bara ibland och då alltid för hand i ljummet vatten med några droppar milt ulltvättmedel. Krama ur vattnet, vrid aldrig. Krama torrt mellan tjocka handdukar och låt ligga plant och luftigt för att torka. Allt garn är sköljt och tvättat i ulltvätt före leverans men intensiva färger kan ändå "blöda" lite vid första tvätten, för att förebygga detta kan du skölja ditt plagg i ättika vid tvätt.


Större projekt.

Om du vill ha garn för ett större projekt och är noga med att få samma färgbad på härvorna så hör av dig till mig. Senare kommer du kunna gå in under "Uppfärgning efter beställning" och där välja den färg och kvalitet du önskar. Du kommer finna mer info på sidan.

Alternera gärna din stickning mellan flera härvor och ett par varvs mellanrum för att få ett jämnt färgresultat.

"Happy Accidents" heter mina färger där jag gått loss med kreativiteten bland färgslattarna. Dessa är unika och underbart fina men kan inte återskapas.


Ull är ett FANTASTISKT material 

  • Ull isolerar mot kyla och värme.Ull värmer även då den är fuktig. 
  • Ull kan ta upp så mycket fukt som 30% av sin egen vikt utan att kännas fuktig.
  • Ull andas och är till viss del vattenavvisande. Ullen är nämligen andningsaktiv. Den tar lätt upp vatten i form av ånga, vilket gör att den är mycket bra på att leda bort fukt från kroppen så att vi håller oss torra och varma, medan vatten i flytande form stannar utanpå ullfibern så att den isolerande luften i plagget blir kvar.
  • Ull är smutsavvisande, självrenande, har bakteriehämmande egenskaper och motverkar dålig lukt. Ett ullplagg behöver därför inte tvättas särskilt ofta. 
  • Ull är formbar, slitstark och skrynklar inte. Ull är mycket elastisk och tappar inte formen.
  • Ull är brandsäkert eftersom ullfibern inte är lättantändlig och den brinner långsamt.
  • Ull åldras vackert och kan antingen återvinnas eller komposteras när plagget är utslitet. 
  • Ull är ett av våra mest hållbara material då den är 100% förnybar och naturlig.

Tunt garn / Fingering

Mellantjockt garn / Sport & DK

Beställ: maila [email protected]

Garnpaket

Minis / Minihärvor

Att färga själv