Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returerVälkommen

Mitt namn är Camilla Wallgren och det är jag som är eldsjälen bakom Milla Yarn.  Garnbutiken och handfärgeriet, som jag skapat med visionen att sprida skaparglädje, färg och den passion jag känner för obehandlad ull. 

Det här är min historia.

Min bakgrund

Jag växte upp i vackert kreativt hem. Pappa, han var uppfinnare och en obotlig optimist ut i fingerspetsarna. Mamma, hon sydde i stort sett alla våra kläder, var kittet som höll ihop familjen och fyllde vårt hem med vackra hantverk. Båda drev egna företag så långt tillbaka som jag kan minnas. Så att hantverkskärlek, optimism och företagaranda funnits med mig sedan barnsben – det förstår du kanske. Någonstans har det bott i mitt väsen, redan från början.

Under årens lopp har jag levt ett liv som hemmaförälder, Waldorf-förskolelärare och egenföretagare inom friskvården. Men så  efter många år av jobb och studier både utomlands och i Sverige, hittade jag tillbaka till det som brann inom mig. Kärleken för hantverket och ullen. Äntligen!

Milla Yarns födelse

Våren 2018 började jag, efter cirka 25 års uppehåll, att sticka på nytt. Vilken känsla det var att hitta tillbaka till en gammal kärlek och upptäcka att den aldrig hade rostat. Något år senare kom jag i kontakt med handfärgat garn och en nytt frö såddes i mig. Att färga garn – det ville jag också göra!

De följande två åren som gick drömde jag varje dag om att färga mitt egna garn. Jag började experimentera litegrann, på olika vis, men utan resultatet jag önskade mig. Men så kom nyårsafton 2020 och en plötslig ingivelse: det var dags att börja göra någonting av drömmen. På riktigt. Det var i just det ögonblicket som jag bestämde mig för att börja färga garn på indiskt vis.

Kort därpå hade jag beställt hem färger, garn och knåpat ihop ett visitkort. Mitt hem hade förvandlats till ett handfärgeri, där mina kreationer skapades och fotades i massor. 
Fem månader senare lanserades Milla Yarns webbshop och instagramkonto. Plattformarna där mitt älskade garn, äntligen kunde börja nå ut till garnentusiaster som dig.

Milla Yarn var fött.


My yarn and I are very similar. As it begins to unwind, I do too.

by Knitters Everywhere